این بهترین تصویری ست که در طول تاریخ از پلوتو به ثبت رسیده است |
همچنان که نیوهورایزنز به پلوتو نزدیک میشود و یافتهها کم کم به زمین میرسند، دانش بشر از پلوتو هم کاملتر میشود، سطحی از دانش که بدون ماموریت نیوهورایزنز قابل تصور هم نبود.
بر اساس تازهترین یافتههای این فضاپیما، قطر پلوتو ۲۳۷۰ کیلومتر است، این یعنی پایانی بر سالها گمانه زنی درباره اندازه دقیق این سیاره کوتوله. به این ترتیب تایید شد که پلوتو بزرگترین جرم ورای مدار نپتون و بزرگترین جرم مدار کویپر است. تا پیش از این بر اساس بعضی تخمینها به نظر میآمد اریس – یکی دیگر از سیارههای کوتوله – از پلوتو بزرگتر است.
علاوه بر این روشن شده چگالی آن هم از آنچه تصور میشد کمتر است.
یافته های تازه این ماموریت به همینها خلاصه نمیشود در روزها و ماههای آینده مرتب از دستاوردهای این ماموریت خواهید شنید.
تام کرس از رصدخانه گرینویچ میگوید بررسی یافتههای نیوهورایزنز ماهها طول میکشد و هدف اصلی ماموریت، به دست آوردن اطلاعات درباره جو پلوتو و بزرگترین قمرش است و اینکه این اجرام دقیقا از چه موادی تشکیل شدهاند.
پلوتو در اوایل سال ۱۹۳۰ میلادی کشف شد. این سیاره کوتوله که در فاصله ۷.۵ میلیارد کیلومتری از زمین قرار دارد تا سالها نهمین سیاره منظومه به حساب میآمد.
اما اوایل قرن بیست و یکم منجمان دریافتند که پلوتو در مجموعه آنچه بعدا مجموعه سیارات فرا نپوتونی نام گرفت تنها نیست. این مجموعه به سیارات و اجرامی گفته میشود که ورای نپتون به دور خورشید میگردند.
وقتی پلوتو کشف شد اولین جرم از این مجموعه بود که شناسایی می شد. تام کرس از رصدخانه گرینویچ میگوید منجمان تصمیم گرفتند جرمی را سیاره بنامند که مدار منظمی به دور خورشید داشته باشد در حالی که مدار پلوتو متفاوت است، بنابراین پلوتو در دسته دیگری به نام سیارات کوتوله قرار گرفت.
در این باره بیشتر بخوانید :
- فضاپیمای افق های نو در سلامت کامل به سر میبرد
- ثبت اولین تصویر رنگی از سیاره پلوتو
- کاوشگر افقهای نوی ناسا نپتون را پشت سر گذشت
- کاوشگر فضایی افقهای نو
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر