مؤسسه خیریه محک

تازه‌ترین اخبار

شناسایی 340 دهانه برخوردی در زمین

زمین شناسان مؤسسه علوم زمین و محیط زیست در دانشگاه فرایبورگ نخستین مطالعه جهانی خود در پاسخ به این پرسش را منتشر کرده‌اند که چه تعداد دهانه برخورد شهاب‌سنگ بر روی سطح زمین وجود دارند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، بر اساس محاسبات انجام شده توسط این دانشمندان، تاکنون وجود 188 دهانه برخورد شهاب‌سنگ بر روی زمین تأیید شده‌اند و 340 مورد دیگر در فهرست تایید و کشف‌شدن هستند.
برخوردهای شهاب‌سنگ‌ها توسعه زمین و حیات بر روی آن‌ را در گذشته شکل داده‌اند؛ به طور مثال، هم‌اکنون این تصور وجود دارد که انقراض دایناسورها بر اثر یک برخورد عظیم شهاب‌سنگ رخ داده است.
در مقایسه با تعداد 300 هزار برخورد شهاب‌سنگی که بر روی مریخ ثبت شده‌اند، بر روی زمین فقط وجود 188 مورد تایید شده‌اند. افزون بر این، 60 مورد از این تعداد زیر رسوبات دفن شده‌اند.
علم سنجش از راه دور مدرن نیز به پیشرفت قابل‌انتظاری در کشف دهانه‌های برخورد شهاب‌سنگ بر روی زمین منجر نشده است.
احتمال برخورد شهاب‌سنگ به زمین در مقایسه با برخوردهای مریخ تفاوت بنیادینی ندارد. با این حال، سطح زمین با سرعت بیشتری تغییر می‌کند، در نتیجه، دهانه‌ها برای مدت کوتاه‌تری قابل‌رویت باقی می‌مانند؛ این بدین معناست که تعداد کمی از آن‌ها امروز قابل‌شناسایی هستند.
چالش اصلی مطالعه حاضر تخمین‌زدن اثر درازمدت فرسایش بود که موجب ناپدیدشدن دهانه‌های برخوردی با گذر زمان می‌شود.
طول عمر یک دهانه برخوردی به سرعت فرسایش و اندازه آن بستگی دارد و دهانه‌های برخوردی بزرگ بسته به منطقه‌ای که در آن واقع هستند، به طول عمر چند صد میلیون سال می‌رسند.
دانشمندان حاضر در این مطالعه اعلام کرده‌اند حدود 90 دهانه برخورد شهاب‌سنگ با قطر یک تا شش کیلومتر و تعداد 250 دهانه دیگر با قطر 250 تا 1000 متر بر روی زمین هنوز در انتظار شناسایی‌شدن هستند.

جزئیات این گزارش در مجله Earth and Planetary Science Letters قابل‌مشاهده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

کامنت بگذارید