دو سال از فرود موفقیت آمیز کنجکاوی بر روی مریخ گذشت.ماموریت این کاوشگر یافتن اثر یا آثار حیات در مریخ به وسیلهٔ آنالیز شیمیایی مواد موجود در خاک و سنگهای مریخ است.
برنامه این کاوشگر برای حداقل دو سال فعالیت بر روی سطح مریخ طرح ریزی شده است و انتظار میرود که در این بازه زمانی دهها نمونه خاکبرداری شده از سطح یا سنگهای دهانه گیل را آنالیز کند و تا پایان ماموریت اولیه، کاوشگر احتمالاً از مقدار کمی از دامنه کوه شارپ صعود خواهد کرد.این کاوشگر در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۱۱ توسط ناسا، سازمان فضایی آمریکا به مقصد مریخ پرتاب شد و حدود ۸ ماه بعد در ۶ اوت ۲۰۱۲ بر روی سطح این سیاره فرود آمد. ماموریت این مریخ نورد جستجو برای یافتن نشانههای حیات در سیاره سرخ است. کاوشگر ناسا سفری ۵۶۳ میلیون کیلومتری را برای رسیدن به مریخ پیمودهاست. پیش از فرود موفقیتآمیز این کاوشگر، نگرانیهای زیادی در این باره وجود داشت، به گونهای که به مرحله فرود آن لقب هفت دقیقه وحشتناک داده بودند.کنجکاوی در گودال گیل در کانون تپهای عظیم فرود آمد. دلیل انتخاب این گودال برای فرود کاوشگر وجود رسوباتی در آن است که بر اثر وجود آب زیاد شکل گرفته است. آنچه به کنجکاوی اجازه میدهد تا شواهدی از وجود نخستین ذرات اساسی در حیات میکروبی را بیابد.
مدیر برنامه و پرواز (flight director) کنجکاوی، بابک فردوسی مهندس ایرانی آمریکایی ناسا بود.
فرود مریخنورد کنجکاوی، یکی از دشوارترین عملیات فرود فضایی و پیروزی بزرگی برای مهندسان ناسا به شمار میرود، این فرود به علت جو نازک مریخ، خطرات بسیاری داشت، اما با استفاده از چتر و راکتهای پرتابی و بازوهای فضایی سرعت آن از حدود ۲۲ هزار کیلومتر در ساعت آنقدر کاهش یافت که توانست با موفقیت بر سطح مریخ بنشیند. از ۱۴ فضاپیمای بدون سرنشینی که تا کنون از این مرکز فضانوردی به مریخ فرستاده شده، تنها ۶ فروند با موفقیت بر سطح آن نشستهاند. ناسا برای انجام این ماموریت، حدود ۱/۹ میلیارد یورو هزینه کردهاست. زمان ارسال فرمانهای زمینی کنترل به کنجکاوی، ۱۴ دقیقه بهطول میانجامد. در این مدت، این ربات هوشمند بهطور خودکار عمل میکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر