مؤسسه خیریه محک

تازه‌ترین اخبار

هابل یکی از دورترین کهکشان‌های عالم را یافت

هابل یکی از دورترین کهکشان‌های عالم را یافت

یکی از هیجان‌انگیزترین تصاویر هابل٬ تصاویر با نوردهی بلند مدت یا اصطلاحاً‌ «ژرف» از آسمان است. نخستین بار این تصاویر عمیق در سال ۱۹۹۶ ثبت شدند که طی آن پس از چند ساعت نوردهی بلندمدت از نواحی به‌ظاهر خالی آسمان٬ هزاران کهکشان آشکار شدند.
به‌تازگی هابل دوباره اقدام به ثبت چنین تصاویری در قالب برنامه‌ای به نام « میدان‌دید‌های مرزی» Frontier Fields کرد است. گفته می‌شود که دانشمندان قصد دارند طی این برنامه‌ تا جایی که ممکن است به دورترین فواصل عالم نگاه کنند و از گذشته‌ی عالم باخبر شوند. زیرا نور اجرام دوردست٬ برای رسیدن به ما مدت زمان طولانی را سپری می‌کنند. هرچه جسم دورتر باشد این مدت زمان نیز افزایش می‌یابد؛ بنابراین این امکان وجود دارد که بتوان نشانه‌هایی از اوایل عالم پیدا کرد.
تصاویر تازه‌ی هابل٬ کهکشانی موسوم به Abell2744 Y1 را آشکار کرده است که تقریباً در فاصله‌ی ۱۳/۲ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. از آن‌جایی که سن عالم تقریباً ۱۳/۸ میلیارد سال است٬ ما در حال تماشای کهکشانی اولیه هستیم که فقط ۶۵۰ میلیون سال از سن آن گذشته و دوران جوانی خود را سپری می‌کند.
نورگیری‌هایی که از این‌ کهشکان اولیه انجام شده نشان می‌دهد که ۳۰ بار از کهکشان راه‌شیری کوچک‌تر است. حال آن‌که تولید مثل ستاره‌ای آن حدود ۱۰ برابر راه‌شیری است. علت آن هم مشخص است. چنین رفتاری دور از انتظار نیست؛ چون بیشتر کهکشان‌های اولیه چنین رفتاری داشته‌اند. اکنون می‌توان گفت که این کهکشان پس از گذشت ۱۳ میلیارد سال بالغ شده باشد و ممکن است هم‌اندازه‌ی راه‌شیری باشد.
http://canot.ir/?p=12630

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

کامنت بگذارید